Ahhoz, hogy vezetési vizsgára jelentkezhess, teljesíteni kell a szabályokban előírt követelményeket. Ez 29 levezetett órát jelent, illetve legalább 580 kilométer megtételét. Sokan kérdezik, hogy hány órából lehet teljesíteni ezt a távolságot, de nagyon nehéz erre konkrét választ adni.

Ha a számokat megnézed, akkor egy vezetési órán, ami 50 perc, legalább 20 kilométert kellene menned ahhoz, hogy a 29.-re meg legyen a teljes menet.
A feladatmeghatározás és az értékelés miatt általában az autók ténylegesen 40 percet haladnak, ez idő alatt Budapesten átlagban 10-12 kilométert lehet zökkenőmentesen megtenni. Nyilván ez függ a forgalom nagyságától és az órai feladatoktól is. Ha például neked a parkolásokat az átlagnál többet kell gyakorolnod, máris kevesebbet tudsz majd haladni. Ha az első órákat a rutinpályán szeretnéd eltölteni, ismét csak nem lesz elegendő órai kilométer. Ez pedig nagyban függ az egyéni ügyességedtől, amit előre lehetetlenség megjósolni

Az a tapasztalat, hogy a tanulók nagyon-nagy része csak 40-45. órára jut el az előírt 580 kilométerhez, ezt a tandíjak kalkulálásánál mindenképpen érdemes figyelembe venni!
Amire feltétlenül figyelj, hogy az óra elején az úgynevezett vezetési kartonban mindig pontosan írd be a kilométeróra állását, nehogy ezen múljon a távolság igazolása.

Loading

Share This